Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023 – Βρίσκοντας την εσωτερική ειρήνη και την πνευματική ανανέωση

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023, συγκεντρωθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο των Πατέρων Ιησουιτών “Μανρεσα” στην Οινόη, μια ομάδα ατόμων από διάφορες εθνικότητες (Πολωνία, Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία). Σκοπός του διημέρου ήταν η πνευματική ανανέωση και η προσευχή – πάντα υπό την καθοδήγηση του Πατέρα Πέτρου Χόνγκ τ.Ι.

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας, να περάσουμε χρόνο μακριά από τη φασαρία της καθημερινότητας στην πόλη και να βρούμε τον εαυτό μας, συναντώντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον Χριστό.

Η τοποθεσία του Πνευματικού Κέντρου σε συνδυασμό με την γαλήνια φύση που το περιβάλλει, προσέφερε τις ιδανικές συνθήκες για ένα Σαββατοκύριακο γαλήνης και ηρεμίας. Στη σιωπή, ο καθένας μας είχε την ευκαιρία για στοχασμό, προβληματισμό, προσευχή. Οι ομαδικές συζητήσεις με ανθρώπους διαφορετικών εμπειριών και πνευματικής προσέγγισης, μας βοήθησαν να δούμε από διαφορετική σκοπιά τους δικούς μας προβληματισμούς.

Όπως κάθε φορά, η Θεία Ευχαριστία σήμανε την λήξη του διημέρου και ακολουθήσαμε, ανανεωμένοι πλέον, το δρόμο του γυρισμού.

Σαββατοκύριακο 21 – 22 Ιανουαρίου 2023

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023, το Πνευματικό Κέντρο Ιησουιτών “Μανρέσα” άνοιξε τις πόρτες του στους πιστούς, οι οποίοι με μεγάλη χαρά και ζήλο συμμετείχαν στα δρώμενά μας.

Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε οδικώς από την Ενορία της Ιεράς Καρδίας του Σωτήρος (Μιχαήλ Βόδα 28, Αθήνα) και απολαύσαμε τη διαδρομή μέχρι την καταπράσινη Οινόη. Οι δραστηριότητές μας παριλάμβαναν μεταξύ άλλων: Προσευχή, συμμετοχή σε μεσημεριανό και δείπνο, Πνευματικές Ασκήσεις με την καθοδήγηση του Πατέρα Πέτρου Χόνγκ τ.Ι., περίπατο στη φύση.

Κορυφαία στιγμή του διημέρου αποτέλεσε η διεξαγωγή Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Πνευματικού μας Κέντρου.

Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε στην επόμενη συγκέντρωσή μας, η οποία θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023.